Αρχική σελίδα → Προσωπικά Ενδιαφέροντα → Περί βρώσεως και πόσεως / Μαγειρεύω

Pastel de nata, τα πορτογαλικά ταρτάκια

https://www.olivemagazine.gr

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Πορτογάλων. Αυτά τα ταρτάκια γεμισμένα με κρέμα θα τα βρείτε σίγουρα σε όλες τις καφετέριες και τα ζαχαροπλαστεία της χώρας. Η ζύμη τους είναι συνήθως τραγανή σφολιάτα, ενώ η γέμιση κρεμώδης, αέρινη και γλυκιά.

Μερίδες:για περίπου 15 ταρτάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 12'

Χρόνος μαγειρέματος: 30'

Έτοιμο σε: 45'

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ διαλύετε το κορν φλάουρ σε 50ml γάλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη φλούδα λεμονιού, το ξύλο κανέλας και τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα και το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα. Αφαιρείτε τότε τη φλούδα από το λεμόνι και το ξύλο κανέλας, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας παράλληλα το μίγμα. Ρίχνετε ξανά τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας στο μίγμα και βάζετε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Μαγειρεύετε για ακόμη 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα σφολιατάκια σε μικρές ταρτιέρες και τρυπάτε την επιφάνεια τους καλά με με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε τις ταρτιέρες σε ένα μεγάλο ταψί. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας και μοιράζετε μέσα στις ταρτιέρες. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.